Rybízové muffiny k vínu Sauvignon

01.08.2019 09:20 Jídlo k vínu

Čím je rybíz prospěšný?

Bobule všech rybízů obsahují vitamín C, B1, B2, B3, B5, B6, provitamín A, vápník, železo, mangan, draslík, zinek. 

Šťávy z červeného i černého rybízu snižují horečky a celkově posilují, proto jsou vhodné při nachlazení a chřipkových onemocněních, v rekonvalescenci po delší nemoci, a nebo jako prevence. Plody také díky obsahu antokyanových barviv a provitamínu A příznivě ovlivňují zrak, jsou užitečné při šerosleposti nebo unavených očích.

Příprava rybízových muffinů je opravdu snadná a zvládne ji každý, tak hurá do práce a ať se dílo daří. 

Ingredience:

  • 150 g hladké mouky
  • 100 g polohrubé mouky
  • 200 g bílého jogurtu
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 dl oleje
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 200 g červeného rybízu
  • rybíz na posypání
     

Postup přípravy:

Všechny přísady na těsto umícháme dohladka. Zlehka do těsta vmícháme část rybízu. Zbytek si odložíme na posypání.

 

Těsto dáváme do košíčků nebo do formiček na muffiny.

 

Povrch těsta posypeme zbytkem rybízu a pečeme v troubě na 180°C dozlatova.

 

 

K rybízovým muffinům doporučujeme kabinetní Sauvignon z produkce Vinných sklepů Lechovice.