Rybízové muffiny k vínu Sauvignon
Čím je rybíz prospěšný?
Bobule všech rybízů obsahují vitamín C, B1, B2, B3, B5, B6, provitamín A, vápník, železo, mangan, draslík, zinek.
Šťávy z červeného i černého rybízu snižují horečky a celkově posilují, proto jsou vhodné při nachlazení a chřipkových onemocněních, v rekonvalescenci po delší nemoci, a nebo jako prevence. Plody také díky obsahu antokyanových barviv a provitamínu A příznivě ovlivňují zrak, jsou užitečné při šerosleposti nebo unavených očích.
Příprava rybízových muffinů je opravdu snadná a zvládne ji každý, tak hurá do práce a ať se dílo daří.
Ingredience:
- 150 g hladké mouky
- 100 g polohrubé mouky
- 200 g bílého jogurtu
- 50 g moučkového cukru
- 1 dl oleje
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 200 g červeného rybízu
- rybíz na posypání
Postup přípravy:
K rybízovým muffinům doporučujeme kabinetní Sauvignon z produkce Vinných sklepů Lechovice.