Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Palačinky se špenátem k Ryzlinku vlašskému

30.04.2020 12:14 Jídlo k vínu

Což takhle dát si ŠPENÁT? Špenát obsahuje řadu užitečných látek, nicméně navzdory zakořeněnému názoru neobsahuje velké množství železa. Špenát obsahuje velké množství vitamínu K, který se používá při poruchách srážlivosti krve. Z dalších prvků špenát obsahuje sodík, draslík, vápník, hořčík, fosfor, železo, měď, zinek nebo mangan. Z dalších vitamínů obsahuje vitamin C, D, E a vitamíny ze skupiny B.

Pokud chcete mít svaly jako Pepek námořník, vzhůru pro špenát a uvařte si s námi špenátové palačinky.

Ingredience:

  • 200g čerstvého špenátu
  • 4 vejce
  • 200g hladké mouky
  • 200 ml mléka
  • 2 stroužky česneku
  • muškátový oříšek
  • sůl, pepř

Postup přípravy:

Do mixéru vložíme špenát, česnek, mouku, vejce, mléko, strouhaný muškátový oříšek, sůl a pepř. Rozmixujeme dohladka.

 

Pánev rozpálíme na středním plameni a lehce potřete olejem.Do pánve nalijeme těsto a pomalu opékáme pouze z jedné strany – aby povrch strany byl krásně zelený. Jakmile těsto ztuhne, přendáme palačinku na talíř.

 

Připravíme si krém z lučiny nebo jiného čerstvého sýru a jogurtu. Ten důkladně rozmícháme a potřeme jím palačinku. Můžeme přidat i bylinky například pažitku.

 

Dále posypeme například slunečnicovými semínky, chia semínky, sezamovými semínky, pokrájeným rajčetem anebo uzeným lososem.

 

K receptu doporučujeme Ryzlink vlašský