Krémová rybí polévka s hráškem

05.12.2019 09:05 Jídlo k vínu

Pokud jste doposud nezkusili, tak rybí polévka v této krémové podobě s hráškem nemůže na Vašem vánočním stole chybět. 

Ingredience:

  • 500 g rybích odřezků a vnitřností
  • 150 g kořenové zeleniny
  • 60 g cibule
  • 50 g másla
  • 120 g vařených brambor
  • 120 g zeleného hrášku
  • 2 vejce, sůl
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • muškátový květ, petrželovou nať

Postup přípravy:

Rybí odřezky, vnitřnosti a cibuli uvařte v osolené vodě. Uvařené maso sceďte, oberte a s vnitřnostmi nakrájejte. Nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli krátce osmahněte, poduste na másle, okořeňte muškátovým květem a zalijte vývarem z ryb. Případně trochu dosolte a vařte intenzivně patnáct minut, až zelenina změkne.

 

Pak přidejte část hrášku, vařené brambory, ty společně se zeleninou polévku zahustí. Krátce povařte a tyčovým mixérem polévku důkladně rozmixujte. Přidejte smetanu, obrané kousky masa a posekanou petrželovou nať.

 

Na konec si do polévky připravte z vajec soli a hrášku omeletky, které pak vložte do hotové polévky.

 

K polévce doporučujeme podávat víno Chardonnay pozdní sběr 2018 z produkce Vinných sklepů Lechovice.