Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem

Jídlo k vínu

Červená řepa patří, navzdory své nevalné oblibě, mezi jeden z nejzdravějších a nejuniverzálnějších druhů zeleniny, které můžeme v kuchyni použít. Obsahuje spoustu vitamínů a důležitých látek.

Červená řepa pomáhá například jako prevence rakoviny, zlepšuje činnost mozku, zpomaluje projevy stárnutí, pomáhá při detoxikaci a je toho ještě mnohem více.

Ingredience:

  • 2 větší červené řepy
  • 100g měkkého kozího sýra (ideálně ve válečku)
  • rukola nebo vlašské ořechy

Na zálivku:

  • šťáva z jednoho citronu
  • balzamikový ocet
  • pepř
  • sůl

Postup přípravy:

Troubu rozehřejte na teplotu 190 °C. Řepu omyjte a zabalte do dvou vrstev hliníkové folie. Pečte doměkka v předehřáté troubě. Připravte se na to, že to bude trvat nejméně hodinu. Správně upečenou řepu poznáte tak, že jí snadno projde špejle.
 

Řepu oloupejte, nakrájejte na co nejtenčí plátky, nechte na talíři dochladnout.  Na tenké plátky nakrájejte i kozí sýr.

 

Zálivku smíchejte z uvedených ingrediencí. Řepu podávejte prokládanou  kozím sýrem a zakápnutou zálivkou.

Na závěr můžete posypat vlašskými ořechy nebo rukolou.

 

K tomuto receptu jsme vybrali Rulandské šedé - moravské zemské víno 2018 - suché
Je to naše novinka, která skvěle doplní výraznou chuť řepy a kozího sýru.​