Rulandské šedé - zrálo na kvasnicích - 2016 - 0,75 l
Postupnou autolýzou kvasinek získává víno specifickou sytě zlatožlutou barvu s oranžovým nádechem, vůní čerstvě opečeného toustu, přezrálých meruněk a plnou, hebkou a vláčnou chuť, s utlumeným působením kyselin a dlouhotrvající dochutí. Díky technologii batonáže je víno vhodné k delší archivaci.
Burgundský odrůda, vznikla pupenovou mutací z Rulandského modrého. Víno vyrobené starou francouzskou metodou zvanou batonáž, spočívající v dlouhodobém ležení vína na kvasničních kalech.
Doporučujeme: k pečeným masům, krémovým polévkám, smetanovým omáčkám.
Detailní popis
| Vlastnosti vína | |
| Barva | bílé |
| Kategorie (sladkost) | polosuché |
| Přívlastek | pozdní sběr |
| Alkohol (% obj.) | 13 |
| Zbytkový cukr (g/l) | 15.7 |
| Kyseliny (g/l) | 5.8 |
| Obsahuje oxid siřičitý | ano |
| Vypěstováno | |
| Oblast, podoblast | Morava, Znojemská |
| Obec | Oleksovice |
| Viniční trať | U lipky |
| Ocenění | |
| Texas International Wine Competition | zlatá medaile |
| Balení | |
| Objem | 0.75 l |